Infogids Noord-Beveland Noord-Beveland Express Webcams Noord-Beveland Fiets- en wandelroutes Noord-Beveland Rondje met het pontje
Informatie > Dorpen > Kamperland
Kamperland
Kamperland was van origine een landbouwdorp, maar heeft zich nu ook ontwikkeld tot een ideale verblijfplaats voor watersporters en strandgenieters. Veel bungalowparken en campings bieden een uitstekende accommodatie voor de veeleisende vakantieganger. De Kamperlandse duinen zijn een fantastisch mooi wandelgebied en het brede Noordzeestrand ligt aan een van de schoonste zeekusten van Nederland. In en aan het nabijgelegen Veerse Meer kan men uitstekend zwemmen, zonnen, zeilen en surfen, echter zonder de invloed van eb en vloed.
Op 5 minuten rijden van Kamperland ligt de wereldberoemde Oosterschelde stormvloedkering, die bij een storm met hoge waterstand gesloten wordt en zo het Zeeuwse achterland voor een overstroming moet behoeden. Een bezoek aan deze spectaculaire waterkering is bijna verplichte kost en voor een boeiende uitleg over de Deltawerken is het nabijgelegen waterland Neeltje Jans de moeite van een bezoek waard. Voor kinderen is het waterpark helemaal een feest: in het zeehondenbassin kunnen ze de aandoenlijke dieren van heel dichtbij bekijken. De waterglijbaan, een waterspeelplaats en het walvispaviljoen zijn maar een paar voorbeelden, waarmee de jeugd zich kostelijk kan amuseren. Een van de laatste aanwinsten is een orkaanmachine, waarin men een storm met windkracht 12 kan meemaken.
Bijzondere activiteiten in Kamperland zijn het brouwen van bier en de levendigheid van de Uithaven. Bierbrouwerij Emelisse is de enige brouwerij op Noord-Beveland (in Zeeland?) en hier wordt dubbel abdijbier en witbier voor de fijnproever gebrouwen. In het opvallende gebouw is tevens het grand-café Emelisse gevestigd. Hier kan men deze bieren proeven en een uitstekende maaltijd consumeren. De bruisende Uithaven herbergt een planetarium, een lasergamehal, spelletjes, minigolf, een pannenkoekenhuis, een overdekte winkelstraat `t Spuistraatje en een jachthaven met eetgelegenheid in de Jagklub.
In tegenstelling tot de andere dorpen op Noord-Beveland is bij de opbouw van Kamperland allerminst sprake geweest van een planmatige opzet. Vanuit de centraal gelegen Veerweg werd het dorp aan beide kanten uitgebouwd en mist daardoor de rechthoekige structuur, die zo kenmerkend is voor de andere dorpen op Noord-Beveland. De jaarlijkse zomermarkt in de veerweg trekt altijd veel bezoekers. Hier ziet men veel ambachtelijk beroepen en producten en kan men ook Zeeuwse klederdrachten bewonderen.
In de directe omgeving van Kamperland is veel natuur en bezienswaardigheden die per fiets uitstekend bezichtigd kunnen worden. Ook zijn er onderweg volop mogelijkheden om even uit te rusten en een hapje of een drankje te nuttigen.

Jaarlijkse evenementen in en rond Kamperland

Natuur in en rond Kamperland

Historie van Kamperland en omgeving

  Druk artikel af Verstuur artikel