Infogids Noord-Beveland Noord-Beveland Express Webcams Noord-Beveland Fiets- en wandelroutes Noord-Beveland Rondje met het pontje
Informatie > Evenementen > Colijnsplaatse Dagen
Colijnsplaatse Dagen
Originele afbeeldingSinds 2003 worden in augustus de gezellige Colijnsplaatse Dagen gehouden, voorheen bekend als de Visserijdagen. En nog steeds kan men dan lekkere vis eten op het Havenplateau. Op beide dagen zijn er in het dorp diverse kermisattracties opgesteld en vooral op de eerste dag wordt er veel voor kinderen georganiseerd met verschillende kinderspelen in de Voorstraat. Vanaf een steiger in de haven wordt speciaal voor de jeugd het kampioenschap krabbenvissen georganiseerd. Dikke pret met een schepnetje en wie de meeste krabbetjes opvist heeft gewonnen.
Originele afbeeldingIn een helikopter kan men de Zeelandbrug en Oosterschelde vanuit de lucht bekijken. Naast een historische rondleiding door het dorp worden er rondvaarten op de Oosterschelde gehouden. Er worden demonstraties gehouden door de brandweer en ’s avonds is het groot feest in de vismijn. Hier treden verschillende artiesten op en muziekgroepen zoals The Moon en de Pink Panthers. Tijdens de Colijnsplaatse Dagen van 2005 werd de Nehalennia tempel aan de haven feestelijk geopend door in een Romeins tenue getooide Commissaris van de Koningin W. van Gelder. De Colijnsplaatse Dagen, daar moet je geweest zijn!

Gerelateerde informatie
  Druk artikel af Verstuur artikel