Infogids Noord-Beveland Noord-Beveland Express Webcams Noord-Beveland Fiets- en wandelroutes Noord-Beveland Rondje met het pontje
Informatie > Evenementen > Solexrace Colijnsplaat
Solexrace Colijnsplaat
Originele afbeelding Jaarlijks wordt in Colijnsplaat gestreden om de Peelandcup die wordt georganiseerd door de Solexclub Zeeland. Traditiegetrouw loopt het parcours door de prachtige Voorstraat, om vervolgens langs de kerk door de Havelaarstraat, de Oosthavenstraat en de Havenstraat weer terug te keren in de Voorstraat. Er wordt gereden in twee verschillende categoriën, de snelle solexen en de ludieke.

Originele afbeeldingIn de categorie van de snelle solexen wordt werkelijk op het scherpst van de snede gestreden. Op een glad parcours kan dit leiden tot de nodige slippartijen. Gelukkig is het parcours altijd veilig gemaakt met vele strobalen en rijden de snelle jongens in stevige pakken. Het winnen van een dergelijke race vergt veel stuurmanskunsten, behendigheid, durf en kennis van techniek... Het omtoveren van een rustig pruttelend solexmotortje tot een agressief racertje vereist nogal wat knowhow. Alleen de allerbesten zijn in staat om uit het sympatieke motortje de noodzakelijke extra paardenkrachten te halen.

Originele afbeeldingAlhoewel de racers voor veel spektakel zorgen, komen er ook veel bezoekers af op de ludieke categorie. Op de meest creatieve manieren wordt het motortje gebruikt om allerlei voertuigen aan te drijven of zijn het juist de berijders die zwaar zijn uitgedost. Behalve de jaarlijke solexrace organiseert de solexclub Zeeland ook jaarlijks een solextoertocht over het eiland. Veel actieve leden van de club komen uit Colijnsplaat en één van de leden heeft in de Voorstraat zelfs een echt Solexmuseum!


Gerelateerde informatie
  Druk artikel af Verstuur artikel